Help

BRULINGUA_SEPARATOR

Wat is Brulingua?

Brulingua is een initiatief van Actiris. Het betreft gratis online taaltraining voor alle Brusselaars met als doel de bevordering van het zoeken naar werk, de vergroting van de taalvaardigheid en de versterking van de professionele mobiliteit.
Brulingua biedt de mogelijkheid om op zelfstandige, dynamische en interactieve wijze Engels, Nederlands, Frans en Duits te leren.

Wie kan zich aanmelden op Brulingua?

Alle personen van 18 jaar en ouder die in één van de gemeentes wonen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen zich aanmelden op de website van Brulingua.

Hoe kan ik mij aanmelden bij Brulingua?

Om je aan te melden, ga je naar deze pagina: https://www.brulingua.be/nl/inschrijving/.

Voer je gegevens in en kies een wachtwoord. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met een link om je account te activeren. Na activering ben je ingeschreven en heb je toegang tot de taalcursussen via de homepagina van Brulingua : www.brulingua.be

Welke talen kan ik leren met Brulingua?

Brulingua biedt vier leertalen aan: Frans, Engels, Nederlands en Duits.

Kan ik meerdere talen tegelijk leren?

Ja. Zodra je verbonden bent met het platform kun je rechts boven in het scherm de leertaal wijzigen. Met slechts één klik heb je toegang tot honderden oefeningen en animaties in een andere taal.

Is het mogelijk om samen met een coach te leren?

Brulingua biedt je 3 mogelijkheden om met een coach te leren:

Ten eerste ontvang je tijdens je gehele opleiding regelmatig meldingen om je voortgang te begeleiden.  

Brulingua biedt tevens videoconferentiesessies aan die “Live Classes” worden genoemd. Elke gebruiker die zich bij het platform aanmeldt, ontvangt hiervoor een vast aantal tokens.  

De sessies worden gegeven in het Engels, Nederlands en Frans..

Tenslotte, afhankelijk van je inzet en van je niveau, kun je profiteren van 20 gratis individuele sessies “Phone Coaching” van 30 minuten. Deze sessies worden gegeven via telefoon of een videoconferentie met een coach die moedertaalspreker is.

Hoe kan ik mijn niveau beoordelen?

Je opleiding begint met een niveautest zodat je een leertraject kunt volgen dat precies bij je past. De Brulingua-test is een adaptieve test die automatisch de moeilijkheidsgraad van de vragen aanpast, zodat je een zo nauwkeurig mogelijk resultaat krijgt. Het is mogelijk om de niveautest elke maand opnieuw te doen.

Wat is Brulingua Web Coaching?

Dit is persoonlijke feedback in de vorm van gerichte boodschappen op basis van de voortgang van je opleiding. De feedback wordt gegeven door een coach die moedertaalspreker is. Het zijn interactieve berichten en je kunt dus reageren en vragen stellen aan je coach.

Wat is Brulingua Phone Coaching?

Als je minimaal niveau A2 hebt bereikt volgens het Gemeenschappelijk Europees referentiekader en als je regelmatig oefent op Brulingua, ontvang je automatisch een uitnodiging voor “Phone Coaching”. Je kunt je dan aanmelden voor een van de sessies die je coach heeft gepland en gedurende 30 minuten via telefoon of videoconferentie een gesprek voeren in je leertaal. (Niet beschikbaar in het Duits)

Hoe kan ik mij aanmelden voor een virtuele klas?

Om je aan te melden voor een virtuele klas, log je in bij Brulingua en selecteer je onder het tabblad “Live Classes” de klas die aansluit bij jouw niveau en het gewenste thema..

Ontvang ik aan het einde van de cursus een certificaat?

Ja, Brulingua geeft een deelnamecertificaat af waarop het aantal uren staat dat je op het platform hebt geoefend. Je kunt het certificaat afdrukken door op “Profiel” te klikken op je persoonlijke homepagina en daarna op “Bewijs van deelname” in de rubriek “Mijn certificaten genereren”.

Hulp nodig?
Neem contact met ons op per e-mail op het volgende adres:helpdesk@brulingua.be
BRULINGUA_ACTIRIS_LOGO_NL_OPTIMIZE
Brulingua_Bruxelles_Formation_Logo_OPTIMIZE
Brulingua_logo_Huis_Van_Nederlands_OPTILIZE
Bruligua_VDAB_V2_OPTIMIZE